Βιογραφικό


Βιογραφικό

Η κα. Κασάμπαλη Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Έζησε όλα τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην πόλη της Δράμας. Το 2000 εισήχθη, μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από την οποία και αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 2006.

Το Σεπτέμβριο του 2007 επιλέχθηκε στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. και το 2010, μετά την ολοκλήρωση και της διπλωματικής της διατριβής, λαμβάνει τον τίτλο της Ενδοδοντολόγου.

Σε ερευνητικό επίπεδο, από την έναρξη της ειδίκευσής της στην Ενδοδοντολογία έως σήμερα, έχει δώσει διαλέξεις σε 5 διεθνή συνέδρια, με κορυφαίο το Παγκόσμιο Συνέδριο Ενδοδοντολογίας (IFEA 2010), στο οποίο παρουσιάστηκε τμήμα της διπλωματικής της διατριβής. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι συμμετοχές της σε πανελλήνια συνέδρια, καθώς και σε συνέδρια τοπικών οδοντιατρικών συλλόγων. Στα πλαίσια της ερευνητικής της δράσης, συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά Ενδοδοντολογίας, καθώς και παρακολουθήσεις επιστημονικών εκδηλώσεων Ενδοδοντολογικού αντικειμένου, τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2017 παρακολουθεί το 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοδοντίας (ESE) στις Βρυξέλλες και το 22ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας στην Αθήνα.

Η γιατρός είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και γενική γραμματέας της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας.

Η κλινική εμπειρία της γιατρού ξεκίνησε από το 2003 όπου, ως προπτυχιακή φοιτήτρια, εξασκούσε την επιστήμη της, εκτελώντας καθήκοντα βοηθού οδοντιάτρου σε ιατρεία της Θεσσαλονίκης, έως και το 2007. Μετά την εισαγωγή της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά τόσο στην εργαστηριακή, όσο και στην κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με προσθετολόγους, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τα ενδοδοντικά περιστατικά.

Από το Νοέμβριο του 2010 εγκαθίσταται στην πόλη της Λάρισας, οπότε και θέτει σε λειτουργία το ιδιωτικό της ιατρείο, με αποκλειστική ενασχόληση την Ενδοδοντολογία. Από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας, συμμετέχοντας ενεργά στη συνεχή επιστημονική επιμόρφωση των οδοντιάτρων της περιφέρειας.

Τον Ιούνιο του 2019 ολοκλήρωσε το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό “Άριστα”.